Tijdens het Congres Jeugd in Onderzoek (13 maart 2017)  verkenden 9 deelnemers aan een netwerktafel de vraag: hoe bereik je kwetsbare burgers?

Daartoe werden alle deelnemers eerst uitgenodigd om kenmerken van deze burgers op te schrijven. Dat riep een rijk beeld op van de meervoudige problematiek die bepaalde inwoners van Nederland kwetsbaar maakt.

Vervolgens werd de vraag opgeroepen:

Wat zijn interventies, die naar de burger toe gaan en uitdagen tot het zetten van leerstappen – en wat zijn interventies die ver van de burger afstaan, waardoor er geen verandering plaatsvindt? En wat zijn daarvan de kenmerken?

We kwamen samen tot een behoorlijke lijst van kenmerken, die je kunt gebruiken als checklist. Hoe “kwetsbaar”-proof is jouw programma of interventie?

Download hier het verslag/de checklist.