In 2016-2017 werd het jaarprogramma van Themis uitgevoerd bij Xtra, welzijnsorganisatie in Den Haag. De deelneemsters waren Marokkaanse vrouwen (33-55 jaar oud), die over het algemeen al geruime tijd in Nederland wonen (35-1 jaar lang). Doel van het jaarprogramma is actiever deelnemen aan de samenleving.

Reacties waren o.a.:

  • Mijn depressie is verminderd doordat ik kan praten, me gehoord en begrepen voel.
  • Ik geef mijn gezin, echtgenoot en kinderen meer tijd.
  • Ik ben me ervan bewust geworden dat het geduld wat ik in mijn leven heb gehad me ook wel veel mooie dingen heeft opgeleverd.
  • Als leerling voel ik me serieus genomen in mijn mogelijkheden en voel me niet bedreigd of gekleineerd door de begeleider.
  • Ik raak niet in paniek en voel ervaar geen druk bij het leren van nieuwe dingen, dit is voor mij nieuw.
  • De relatie met mijn man is erg verbeterd door de oefeningen in Themis

Klik hier voor de rapportage: Themis Xtra 2016 2017.